Новини
Новини

Контакти для ЗМІ:
info@policombank.com


  • Блог
Особливості та нюанси платіжної Системи “Простір”: глибоке занурення у світ українських фінансових технологій 29.01.2024

На сьогодні в Україні існує власна карткова платіжна система, яка функціонує незалежно від роботи іноземних компаній. Ця система вважається надійною та максимально стабільною, тому що більшість карток НПС ПРОСТІР призначені виключно для використання на території України, це додатково знижує ризик закордонних шахрайських схем. Багато відомих банків вже оформили угоди з цією системою, серед яких і Полікомбанк. 

Що таке платіжна система "Простір"?

Національна платіжна система ПРОСТІР є важливим кроком в розвитку фінансового сектору України. Створена зусиллями Національного банку, українська платіжна система постійно розширює свої можливості та привертає учасників з банківської та небанківської сфер.

Карта ПРОСТІР надає користувачам широкий спектр можливостей для безпечних та зручних фінансових операцій в Україні. Однією з ключових переваг є можливість безпечних онлайн-платежів завдяки технології PROSTIR e-Secure (це додаткова перевірка, за якої на телефон або в мобільний додаток банка-емітента приходить одноразовий код, який потрібно ввести у відведене віконце). Це потрібно для того, щоб банк перевірив чи не потрапила картка в чужі руки.

Крім того, користувачі prostir отримують вигоду від нарахування відсотків на залишок власних коштів, що є додатковим стимулом для збереження фінансових ресурсів. Така картка оформлюється тільки на ім'я власника та використовується виключно у національній валюті, що забезпечує зручність та доступність для користувачів у межах України.

Платіжна система "Простір": як зареєструвати картку через Полікомбанк?

Щоб отримати картку ПРОСТІР, потрібно виконати наступні кроки. Перше, що потрібно зробити — це відвідати найближче відділення Полікомбанку в Києві, Чернігові та області з паспортом та ІПН. Після цього заповнити заяву на отримання картки та відкрити рахунок. Цей процес займає не більше 10 хвилин. 

Завдяки картці prostir, можна здійснювати різноманітні операції:

  1. Зняття готівки в банкоматах, касах банків та терміналах, обладнаних для підтримки карток ПРОСТІР. Платіжну систему легко впізнати за наявності спеціальної наклейки на них.
  2. Оплата покупок лише на території України – як у фізичних, так і в інтернет-магазинах. Важливо зауважити, що дана картка не підтримує конвертацію валюти, включаючи технологію миттєвої конвертації DCC (Dynamic Currency Conversion). Якщо сума платежу перевищує 500 гривень, необхідно вводити ПІН-код.
  3. Переказ коштів з картки на картку. Це можна зробити на різноманітних онлайн-платформах та застосунках провідних провайдерів платіжних послуг (PSP), серед яких Portmone, EasyPay, Ipay, Platon, на вебсайті Укрпошти та на порталах провідних Р2Р банків-еквайрів.

Як українська платіжна система працює за кордоном?

Зробивши висновок з вищесказаного, можна зрозуміти, що українська платіжна система Простор діє тільки на території України, але є винятки. Під час подорожі за кордон в нагоді стане кобейджингова карта Простор — достатньо зареєструвати картку в банку, який працює з платіжною системою UnionPay International. Вона створена спеціально для того, щоб без проблем розраховуватись за кордоном, адже звичайні карти prostir не працюють за межами України.